Branderig gevoel slokdarm? 3 stappen naar een pijnloze slokdarm

branderig gevoel slokdarmiedereen heeft wel eens last van een branderig gevoel wat heel onaangenaam is en je gezellige avond behoorlijk kan verpesten.

In dit kort artikel ga ik duidelijk aantonen hoe het komt dat je een branderig gevoel slokdarm hebt en wat je er aan kunt doen met 3 simpele stappen die je vandaag nog kunt implementeren in jouw leven.

Wat zorgt voor een branderig gevoel slokdarm?

Om iets aan te pakken moet je eerst weten wat het veroorzaakt. Er zijn verscheidene oorzaken voor een branderig gevoel. Zure voeding is een veel voorkomende oorzaak van een branderig gevoel slokdarm.

Een verzwakte lagere sluitspier in de slokdarm (LES – Lower Esophageal Sphincter) is de grootste reden voor een brandend gevoel slokdarm. Wanneer je sluitspier niet goed functioneert kan maagzuur makkelijker in de slokdarm terecht komen.

Bepaalde voeding maar ook enkele levensstijlgewoontes kunnen voor een verzwakte sluitspier zorgen.

Hier volgen de 3 stappen om je branderig gevoel in slokdarm te behandelen…

Stap #1 tegen brandend gevoel slokdarm: eet minder zure voeding

Zure voeding zoals frisdranken, zuur fruit zoals appels, sinaasappel, kersen, tomaten,… irriteren de slokdarm waardoor een brandend gevoel slokdarm kan ontstaan. In zo een geval kan het goed zijn dat je sluitspier perfect werkt en geen maagzuur in de slokdarm spat. Wel zorgt zure voeding voor je branderig gevoel.

De boodschap is hier om minder zure dranken en voeding te gaan eten. Dan zal je slokdarm ook minder geïrriteerd zijn en je branderig gevoel slokdarm zal ook minder zijn. Indien je toch eens wat Cola drinkt, zorg er dan voor dat je deze wegspoelt met water. Zo vermijd je branderig gevoel slokdarm.

stap #2 tegen een brandende slokdarm: eet minder voeding die de sluitspier verzwakken

Ook is het aan te raden om minder voeding te gaan eten die de sluitspier verzwakken. Nu vraag je u af welke voeding juist voor een verzwakte sluitspier zorgen?

Vooral vette voeding en voeding met cafeïne in zorgen voor een verzwakte sluitspier. Alcohol is ook een voedingsmiddel welke voor een branderig gevoel in slokdarm zorgt.

Chocolade is een vet voedsel welke nog eens cafeïne bevat ook! Dubbel slecht voor een brandend gevoel slokdarm. Koffie en redbull bevatten veel cafeïne wat ook de sluitspier verzwakt.

Dame met een Branderig Gevoel Slokdarm
Dame met een Branderig Gevoel Slokdarm

Alcohol legt de sluitspier letterlijk lam en brand nog eens in de slokdarm ook. Zeker alcoholische dranken met zure vruchten in zoals een cocktail zijn niet aan te raden bij een brandend gevoel slokdarm.

Je kunt gerust nog een wijntje of biertje drinken maar doe dit met mate, beperkt. Probeer vooral cafeïne, vette voeding en alcohol te vermijden laat op de avond. Dit voorkomt dat je met een verzwakte sluitspier gaat slapen en zo maagzuur in je slokdarm kan lopen…

stap #3 tegen een branderig gevoel slokdarm: versterk je sluitspier

Cruciaal om je brandend gevoel slokdarm te voorkomen is om je sluitspier in de slokdarm te versterken. Zo voorkom je dat maagzuur in de slokdarm terecht kan komen.

Dit doe je door alcohol te beperken samen met koffie en vette voeding. Ook bepaalde levensstijlgewoontes zoals bukken na de maaltijd en sporten direct de maaltijd moeten vermeden worden.

Ook strakke kledij zoals riemen en T-shirts verhogen de druk op de middenrif en sluitspier waardoor deze verzwakt kan geraken. Het spreekt voor zich dat dit een branderig gevoel slokdarm kan veroorzaken.

Als je een extra tip wenst om je sluitspier te versterken raad ik je aan om een goed enzym supplement in te nemen. Dit supplement zal ervoor zorgen dat je voeding beter verteerd EN opgenomen wordt waardoor je spieren (ook de sluitspier) zo goed mogelijk zullen werken.

De opname van calcium en magnesium zijn cruciaal bij een goede werking van de sluitspier. Een goed enzym supplement kan hier wonderen bij verrichten!

Vond je dit artikel goed en ken je iemand die er baat bij kan hebben? Vergeet het dan zeker niet door te sturen via twitter, facebook, email of zet een linkje op je website.

Wens je mijn 3 befaamde en ongewone tips te ontvangen samen met het ondertussen bekende reflux rapport? Dit rapport en mijn tips zullen direct voor verlichting van jouw branderig gevoel in slokdarm zorgen! Klik dan op onderstaande rode knop en laat mij je helpen.

Geert Leeuwen

HalloIk ben Geert Leeuwen. Ikzelf heb vele jaren last gehad van brandend maagzuur en reflux klachten. Artsen konden mij niet helpen dus ben ik zelf gaan testen en bestuderen hoe ik deze kwaal kon stoppen.Nu help ik sinds 2012 mensen die net zoals ik vroeger last hebben van brandend maagzuur, en dit met succes!

Geef een reactie