Gaviscon Als medicatie bij reflux – To do Or Not To Do?

gavisconGaviscon is één van de meest populaire medicatie tegen brandend maagzuur. Het wordt gezien als een veilig middel, toch kun je het beste slim en veilig omgaan met gaviscon. Daarom stel ik je voor aan dit krachtig artikel over Gaviscon.

Wat is Gaviscon en hoe werkt het?

Gaviscon is geen maagzuurremmer noch een maagzuurblokker. Het is wel een maagzuur neutraliseerder. Een maagzuur neutraliseerder is allesinds beter dan een maagzuurremmer zoals een rennie en velen malen veiliger dan een maagzuurblokker!

Gaviscon bevat 3 mineralen namelijk natrium, aluminium en magnesium. Deze combinatie zorgt ervoor dat deze medicatie een alkalische werking heeft. Dit wil zeggen dat het maagzuur minder zuur wordt doordat deze medicatie een alkalische werking heeft.

Indien je jezelf afvraagt wat alkalisch betekent. Alkalisch is het tegenovergestelde van zuur. Zuur samengevoegd met alkalisch zorgt voor een neutrale substantie. Dat is wat gaviscon dan ook doet.

Heeft Deze medicatie nadelen en wat zegt de gaviscon bijsluiter?

De bijsluiter geeft weer dat gaviscon nadelen heeft. Deze zijn mild en komen enkel voor bij hoge dosissen van gaviscon.

Het grootste nadeel van gaviscon is dat het de nieren belast (door de alkalische substantie) en dat personen die een zoutvrij dieet volgen nooit gaviscon mogen gebruiken. Deze brandend maagzuur medicatie bevat natrium wat een zout is.

Gaviscon is voor alle duidelijkheid geen maagzuurremmer en stopt dus ook NIET de productie van maagzuur, wat goed is. Dit maakt dit medicament velen malen gezonder dan rennies en maagzuurblokkers.

Heeft gaviscon bijwerkingen?

Gaviscon heeft bij een gezond persoon geen bijwerkingen indien het beperkt ingenomen wordt. Enkel personen met nierproblemen en personen die een zoutvrij dieet volgen moeten gaviscon vermijden.

Indien je te hoge dosissen van deze medicatie inneemt, dan kun je wel nadelen ontvangen! Te hoge doseringen van deze medicatie zorgen ervoor dat je bloed minder zuur wordt.

Gaviscon
Gaviscon kauwtabletten tegen brandend maagzuur

Ons bloed is lichtjes zuur (wat perfect normaal is en zelfs cruciaal is om gezond te zijn) en te hoge doseringen van maagzuur neutraliseerders zoals gaviscon kan voor bloed zorgen dat alkalisch is! Dit kan een hartaanval veroorzaken. Dus let goed op met de inname van gaviscon.

Is het gebruik van gaviscon bij baby’s aan te raden?

Het is NOOIT aan te raden om medicatie toe te dienen aan baby’s. Waarom niet? Een baby zit volop in zijn groei en medicatie kunnen deze groei een halt toe dienen. Er zijn natuurlijke manieren om brandend maagzuur bij een baby te behandelen.

Kijk even naar mijn artikel over maagzuur bij baby’s, daar zal je ontdekken dat je met de “hoofdkus techniek” maagzuur natuurlijk kan behandelen bij baby’s.

Maagzuur neutraliseren aan de hand van gaviscon is goed?

Gaviscon is veruit één van de veiligste medicatie bij brandend maagzuur. Dit wil niet zeggen dat het geen nadelen heeft en elke dag mag genomen worden. Doordat het geen maagzuur productie stop zet heeft het geen invloed op de vertering en inname van voedsel.

Het is en blijft medicatie (met nadelen) en kun je daarom beter met mate innemen. Er zijn betere manieren om je brandend maagzuur aan te pakken. Zoals de natuurlijke manier door de oorzaken aan te pakken.

Veel effectiever en dit werkt goed op de lange termijn!

Hierbij kan ik je helpen. Wens je mijn 3 ongewone maar uiterst krachtige en effectieve tips met persoonlijk advies te ontvangen? Klik dan op de onderstaande knop en zie hoe ik jou kan helpen bij het behandelen van jouw brandend maagzuur, zonder de inname van gaviscon!

Geert Leeuwen

HalloIk ben Geert Leeuwen. Ikzelf heb vele jaren last gehad van brandend maagzuur en reflux klachten. Artsen konden mij niet helpen dus ben ik zelf gaan testen en bestuderen hoe ik deze kwaal kon stoppen.Nu help ik sinds 2012 mensen die net zoals ik vroeger last hebben van brandend maagzuur, en dit met succes!

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. C

    Wat is de hoofdkus techniek? Moet dat misschien hoofdkussen zijn?

    1. admin

      Klopt, hier ga je gewoon een extra hoofdkussen onder je matras steken. Zo zorg je ervoor dat je niet volledig plat slaapt maar in een knikje. Hierdoor staat er veel minder druk op je sluitspier en zul je minder snel reflux ontvangen.

Geef een reactie