TOP 5 Beste voeding bij brandend maagzuur

Gisteren kreeg ik de vraag welke de beste voeding is tegen brandend maagzuur. Daarom besloot ik hier een kort artikel over te schrijven. Onderstaande voeding kun je gebruiken indien je last hebt van brandend maagzuur.

Het zal je klachten stillen, let wel op dat het niet je oorzaak aanpakt. Het is alleszins beter dan zuurremmers of zuurblokkers in te nemen welke je brandend maagzuur alleen maar erger maken op lange termijn!

Voeding bij brandend maagzuur #1: rauwe honing

Rauwe, verse en organische honing is een echt super food welke anti bacterieel werkt. Honing is een heel krachtige antioxidant en heeft de mogelijkheid om infecties en wonden snel te herstellen, inclusief schade in de slokdarm door brandend maagzuur!

Rauwe honing zal als het ware het vuur in de keel blussen en ervoor zorgen dat de beschadigde slokdarm sneller hersteld. Kwalitatieve honing is stug en druipt niet.

Voeding bij brandend maagzuur #2: volkoren brood

Volkoren brood is niet alleen heerlijk maar zorgt er ook voor dat brandend maagzuur verminderd wordt. Brood is geen zure voeding en zal letterlijk het maagzuur opslorpen als een spons, zeker in de keel.

Let wel op dat niet iedereen goed doet met de inname van volkoren brood. Personen die intolerant zijn aan gluten bijvoorbeeld, kunnen deze beter mijden.

Voeding bij brandend maagzuur #3: Havermout

Havermout is nog zo een voedingsmiddel welke wonderen kan verrichten bij brandend maagzuur. Havermout is een complex koolhydraat welke er voor zorgt dat je suikerspiegel stabiel blijft en je hongergevoel in toom houdt.

Buiten deze goede eigenschap zorgt havermout voor een goede balans in de zuurtegraad waardoor brandend maagzuur voorkomen wordt. Zorg wel dat je GEEN melk bij havermout eet aangezien melk één van die voedingsmiddelen is welke juist voor brandend maagzuur zorgt zoals ik je reeds in een vorige mail heb verteld.

Gebruik kokosmelk, amandelmelk, geitenmelk, schapenmelk of rijstmelk bij je havermout.

Voeding bij brandend maagzuur #4: gember

Niet bepaald het meest smakelijke voedingsmiddel maar wel een super food, zeker als het aankomt op brandend maagzuur! Gember wordt vaak gebruikt bij maag en darmklachten.

Nog belangrijker indien je last hebt van brandend maagzuur is dat het gedeeltelijk maagzuur absorbeert zoals melk, maar gember zorgt er niet voor dat je meer maagzuur produceert wat wel bij melk het geval is. Ook zal de sluitspier in de slokdarm niet verzwakt worden zoals bij de inname van melk.

Voeding bij brandend maagzuur #5: meloen

Meloen bevat niet alleen veel antioxidanten maar is een licht zure voeding met een pH-waarde van 6,1. Als je weet dat water neutraal is met een pH-waarde van 7, dan zie je goed dat meloen hier dicht bij komt.

Meloen zal de zuurtegraad in de keel verminderen waardoor brandend maagzuur zal stillen. Ook watermeloen heeft dezelfde eigenschap en is ook een super food bij brandend maagzuur.

Opmerking: heel zelden komt het voor dat personen meet zuurband krijgen bij het eten van meloen, maar dit zijn uitzonderingen.

 

Eet één of meerdere van deze voeding indien je last krijgt van brandend maagzuur en je klachten zullen wegtrekken. Let wel op dat deze voeding niet de oorzaken van brandend maagzuur aanpakken maar enkel de klachten aanpakken. Dit is alleszins beter dan medicatie slikken…

 

Met vriendelijke groeten,