Maagzuur klachten, wat zijn ze en wat doe je eraan?

maagzuur klachtenMaagzuur klachten is iets wat zowat IEDEREEN op een gegeven moment heeft in zijn leven. Meestal komt het voor bij ietwat “oudere” mensen, en hiermee bedoel ik geen piepjonge mensen meer.

Alhoewel het vaker en vaker voorkomt dat ook jonge mensen meer last beginnen te krijgen van maagzuur klachten. Hoe dit komt en wat de meest voorkomende maagzuur klachten zijn leg ik uit in de artikel.

Wat zijn de meest voorkomende maagzuur klachten?

Niet iedereen heeft dezelfde maagzuur klachten, anderen hebben slechts last van 1 tot 2 maagzuur klachten terwijl sommigen dan weer alle maagzuur symptomen vertonen.

Hier volgen de meest voorkomende maagzuurklachten:

  • een brandend gevoel in de keel
  • zure oprispingen die hevig kunnen branden in de keel en tot in de mond
  • boeren met een zure smaak en vooral gevoel
  • een gevoel van een prop in de keel
  • hoesten door een geïrriteerde slokdarm
  • een hevige pijn in de borst
  • een ruwe keel
  • een schorre stem

Bovenstaande klachten komen vaak voor bij brandend maagzuur. Je hoeft ze niet allemaal te ondervinden bij maagzuur. Maar vaak komen de bovenstaande maagzuurklachten gezamenlijk voor.

Hoe kunnen maagzuur klachten ontstaan?

De grootste oorzaak voor maagzuur klachten is een verzwakte sluitspier. Dit kan ontstaan door bepaalde voedingsmiddelen zoals koffie, cola, tomaten en alcohol.

Ook zijn er andere factoren zoals druk op de middenrif en roken die voor een verzwakte sluitspier zorgen. Deze zorgen dan voor maagzuurklachten.

Ook zure voeding kan voor maagzuur symptomen zorgen! Studies uit de USA tonen aan dat zure voeding de slokdarm schaadt waardoor maagzuurklachten zoals een schorre stem en ruwe keel kunnen ontstaan.

Voor meer informatie over de oorzaken brandend maagzuur kun je naar het artikel over de oorzaak brandend maagzuur gaan.

Wat te doen aan maagzuur symptomen?

Het beste is om de oorzaken van de maagzuur symptomen te behandelen. Dit houdt in dat je cafeïne rijke dranken beperkt, juist hetzelfde voor alcoholische dranken, frisdranken en vette voeding.

Levensstijlaanpassingen zoals minder roken en niet sporten na de maaltijden verminderen de druk op de sluitspier in de keel waardoor maagzuurklachten vermeden worden.

Indien je reeds last hebt van maagzuur symptomen zoals een zure keel kun je enkele voedingsmiddelen nuttigen om directe verlichting van je maagzuurklachten te ondervinden.

Wens je te ontdekken welke voeding voor snelle verlichting van je maagzuur klachten zorgt? Druk dan nu op de onderstaande knop en ontvang mijn persoonlijke ongewone maar krachtige tips tegen maagzuur klachten!

Geert Leeuwen

HalloIk ben Geert Leeuwen. Ikzelf heb vele jaren last gehad van brandend maagzuur en reflux klachten. Artsen konden mij niet helpen dus ben ik zelf gaan testen en bestuderen hoe ik deze kwaal kon stoppen.Nu help ik sinds 2012 mensen die net zoals ik vroeger last hebben van brandend maagzuur, en dit met succes!

Geef een reactie