Maagzuurremmers bij brandend maagzuur – PAS OP!

maagzuurremmersMaagzuurremmers zijn handig bij brandend maagzuur. Ze werken snel en verlichten het brandend gevoel in de keel.

Personen die dagelijks last hebben van maagzuur nemen maagzuurremmers als snoepjes en zijn er als het ware aan verslaaft. Ze kunnen niet meer zonder! Overal houden ze een doosje maagzuurremmers zoals omeprazol bij, in de keukenkast, nachtkastje, auto, op kantoor,…

Laten we even kijken hoe maagzuurremmers werken en wat voor nadelen ze hebben.

Hoe werken maagzuurremmers zoals rennies?

Maagzuurremmers zijn infeite maagzuur neutraliseerders, denk maar aan rennie en omeprazol. Deze medicatie zetten maagzuur om in een minder zure substantie zoals water of licht zuur water.

Het doet echter niets aan de productie van maagzuur. Eens maagzuurremmers uitgewerkt zijn zal je maag terug even zuur zijn als je maag was voor de inname van maagzuurremmers.

Maagzuurblokkers daarentegen boycotten de productie van maagzuur door de proton pomp stil te leggen. Dit kan gevaarlijk zijn op de lange termijn en daarom wil je deze vermijden!

Hebben maagzuurremmers bijwerkingen en nadelen?

Jazeker. Het grootste nadeel van maagzuur remmers is dat ze ervoor zorgen dat je voeding niet goed meer verteerd en opgenomen wordt. Aangezien maagzuur remmers maagzuur neutraliseren tot water wordt je voeding niet meer verteerd, noch opgenomen.

Hierdoor kan chronische vermoeidheid, botklachten en zelfs een depressie ontstaan. Je wil maagzuurremmes dus enkel in noodgevallen gebruiken en zeker niet dagelijks innemen.

Nog erger is dat deze medicatie op de lange termijn voor een verzwakte sluitspier zorgt. Toevallig de grootste oorzaak voor brandend maagzuur!

Tot tegenstelling van het doel van maagzuur remmers kunnen ze na chronische inname voor meer brandend maagzuur zorgen!

Alternatief voor maagzuurremmers?

Het lijkt me duidelijk dat je niet dagelijks maagzuur remmers wenst in te nemen. Beter is om de oorzaken van jouw brandend maagzuur aan te pakken en natuurlijke middelen te gebruiken.

Hierbij kan ik je helpen. Klik op de onderstaande rode knop om mijn ongewone tips en persoonlijk advies te ontvangen. Zo ontvang je veilig en snel resultaat zonder het gebruik van maagzuurremmers!

Geert Leeuwen

HalloIk ben Geert Leeuwen. Ikzelf heb vele jaren last gehad van brandend maagzuur en reflux klachten. Artsen konden mij niet helpen dus ben ik zelf gaan testen en bestuderen hoe ik deze kwaal kon stoppen.Nu help ik sinds 2012 mensen die net zoals ik vroeger last hebben van brandend maagzuur, en dit met succes!

Geef een reactie