oprispingenOprispingen kunnen nogal onverwacht opduiken en de pret bederven. Het is iets waar iedereen met in aanraking komt. De ene wat meer dan de andere. Gelukkig kun je wel degelijk wat doen aan oprispingen

Wat zijn oprispingen?

Oprispingen zijn spatten maagzuur welke in de keel en zelfs tot in de mond komen. Als je neerlicht heb je veel sneller oprispingen omdat de druk op de sluitspier in de slokdarm velen malen groter is dan wanneer je rechtop zit of staat.

Oprispingen boeren en andere oprisping klachten

Oprispingen brengen enkele onaangename klachten met zich mee zoals:

  • brandend gevoel in de keel
  • een zuur gevoel in de mond
  • zure oprisping boeren met zure walmen
  • verminderde eetlust

Oprispingen oorzaak?

De grootste oprispingen oorzaak is een verzwakte sluitspier in de slokdarm. Deze sluitspier heeft als functie om maagzuur in de maag te houden en buiten de slokdarm te houden.

Sommige voeding en handelingen kunnen er echter voor zorgen dat de sluitspier verzwakt geraakt en waardoor oprispingen ontstaan.

Denk maar aan het overmatig gebruik van cafeïne rijke dranken zoals koffie, cola, redbull en het gebruik van te veel alcohol.

Ook bepaalde voeding kan een verzwakte sluitspier veroorzaken met oprispingen tot gevolg. Zoals tomaten en vet voedsel zoals chocolade.

Hoe zure oprispingen behandelen?

Je kunt een zure oprisping effectief behandelen met natuurlijke voeding. Je kunt dit zonder medicatie doen zoals maagzuurremmers of maagzuurblokkers.

Nog beter is om de oorzaken van jouw zure oprisping te onderzoeken en te behandelen. Probeer wat minder te roken (indien je rookt), je broeksriem minder strak aan te spannen, sport pas wanneer je voeding reeds een uur verteerd is,…

Probeer koffie en frisdranken te beperken samen met vette voeding. Dit zorgt dat je sluitspier minder verzwakt is en een zure oprisping minder zal voorkomen.

Indien je snelle verlichting van je zure oprisping wenst, raad ik je aan om even snel naar mijn ongewone maar uiterst effectieve tips te kijken.

Daar zul je ontdekken hoe je direct jouw oprispingen kunt behandelen en voorkomen. Klik op onderstaande rode knop om mijn persoonlijk advies te ontvangen en jouw oprispingen en brandend maagzuur te stoppen.