Zure Oprispingen beu? Wat te doen aan zure oprispingen?

oprispingenOprispingen kunnen nogal onverwacht opduiken en de pret bederven. Het is iets waar iedereen op een gegeven moment met in aanraking komt. De ene wat meer dan de andere. Gelukkig kun je wel degelijk wat doen aan oprispingen…

Wat zijn zure oprispingen?

Zure Oprispingen zijn spatten maagzuur welke in de keel en zelfs tot in de mond komen. Als je neerlicht heb je veel sneller oprispingen omdat de druk op de sluitspier in de slokdarm velen malen groter is dan wanneer je rechtop zit of staat.

Symptomen en klachten van zure oprispingen

Oprispingen brengen enkele onaangename klachten met zich mee zoals:

  • brandend gevoel in de keel
  • een zuur gevoel in de mond
  • zure boeren welke heel onaangenaam zijn
  • verminderde eetlust

Oorzaken van Oprispingen

De grootste oorzaak van oprispingen is een verzwakte sluitspier in de slokdarm. Deze sluitspier heeft als functie om maagzuur in de maag te houden en buiten de slokdarm te houden.

Sommige voeding en handelingen kunnen er echter voor zorgen dat de sluitspier verzwakt geraakt en waardoor oprispingen ontstaan. Ik een uitgebreid artikel geschreven over brandend maagzuur met alle oorzaken op een rijtje.

Denk maar aan het overmatig gebruik van cafeïne rijke dranken zoals koffie, cola, redbull en het gebruik van te veel alcohol.

Ook bepaalde voeding kan een verzwakte sluitspier veroorzaken met oprispingen tot gevolg. Zoals tomaten en vet voedsel zoals chocolade.

Hoe zure oprispingen behandelen?

Je kunt zure oprispingen effectief behandelen met natuurlijke voeding. Je kunt dit zonder medicatie doen zoals maagzuurremmers of maagzuurblokkers.

Nog beter is om de oorzaken van jouw zure oprispingen te onderzoeken en te behandelen. Probeer wat minder te roken (indien je rookt), je broeksriem minder strak aan te spannen, sport pas wanneer je voeding reeds een uur verteerd is,…

Probeer koffie en frisdranken te beperken samen met vette voeding. Dit zorgt dat je sluitspier minder verzwakt is en een zure oprisping minder zal voorkomen.

Indien je snelle verlichting van je zure oprisping wenst, raad ik je aan om even snel naar mijn ongewone maar uiterst effectieve tips te kijken.

Daar zul je ontdekken hoe je direct jouw oprispingen kunt behandelen en voorkomen. Klik op onderstaande rode knop om mijn persoonlijk advies te ontvangen en jouw oprispingen en brandend maagzuur te stoppen.

Geert Leeuwen

HalloIk ben Geert Leeuwen. Ikzelf heb vele jaren last gehad van brandend maagzuur en reflux klachten. Artsen konden mij niet helpen dus ben ik zelf gaan testen en bestuderen hoe ik deze kwaal kon stoppen.Nu help ik sinds 2012 mensen die net zoals ik vroeger last hebben van brandend maagzuur, en dit met succes!

Geef een reactie