reflux behandelingEen goede reflux behandeling is niet altijd evident omdat iedereen een verschillende oorzaak heeft. Met een reflux behandeling welke meerdere oorzaken aanpakt zit je altijd goed. Behandel je jouw brandend maagzuur enkel door 1 oorzaak aan te pakken, dan is je kans op slagen vele malen kleiner.

De traditionele reflux behandeling…

Als je naar een arts gaat voor een reflux behandeling, dan krijg je enkele medicamenten voorgeschreven. Denk maar aan maagzuurremmers tot zelfs maagzuurblokkers.

Het nadeel van deze maagzuurremmers en blokkers is dat deze geen goede reflux behandeling zijn. Waarom niet? Ze behandelen niet de oorzaken… enkel de klachten, wat typisch is voor medicatie.

Teveel maagzuur is namelijk bijna nooit het probleem! Uit onderzoek blijkt dat slechts 2% die brandend maagzuur effectief te veel maagzuur hebben. De kans is klein dat jij teveel maagzuur hebt.

De grootste oorzaak voor reflux en brandend maagzuur is een verzwakte sluitspier en bepaalde voeding zoals zure en vette voeding. Ook cafeïne rijke voeding en dranken kunnen de oorzaak zijn voor jouw reflux.

Zelfs alledaagse handelingen zoals een te strakke broekriem, bukken en sporten na de maaltijden zorgen voor reflux. Deze moet je allemaal aanpakken indien je een goede reflux behandeling wenst!

Medicatie is geen goede reflux behandeling omdat het niet de sluitspier versterkt (integendeel) en geen voeding aanpakt die de sluitspier verzwakt…


Wat moet je doen bij een goede behandeling relux?

Een effectieve reflux behandeling bestaat uit 3 zaken:

 1. het verstevigen van de sluitspier
 2. voeding mijden die voor brandend maagzuur en reflux zorgen.
 3. Één of meerdere huismiddeltjes gebruiken voor DIRECTE verlichting van reflux

Laten we dieper in elk facet van de reflux behandeling kijken…

Het verstevigen van de sluitspier

De grootste oorzaak brandend maagzuur is een verzwakte sluitspier. Cruciaal is om deze sluitspier te versterken zodat maagzuur tegengehouden wordt door de sluitspier. Logisch, toch?

Dit doen we door enkele levensstijl wijzigingen te maken zodat de druk op de sluitspier verminderd. Hierdoor krijgt de sluitspier minder druk te verdragen waardoor het beter zijn werk kan doen. Ook kun je een huismiddeltje innemen om je sluitspier te versterken.

Hoe de druk op de sluitspier verminderen?

 • zet je broeksriem iets minder strak
 • draag minder strakke T-shirts en broeken
 • sport niet direct na de maaltijden
 • buk door je knieën, niet door je rug!

 

Wens je een geheim huismiddeltje te ontvangen dat jouw sluitspier goed versterkt zodat maagzuur de kans niet meer krijgt om in de keel te geraken? Klik dan nu op onderstaande rode knop om mijn geheime huismiddeltje te ontvangen…

Voeding beperken die voor reflux zorgt

Er zijn enkele voedingscategorieën die voor reflux zorgen. Deze kun je het beste beperken. Compleet vermijden is te obsessief en is daarom niet haalbaar. Ik vraag je niet om komende voeding nooit meer te eten, enkel minder te eten zodat je sluitspier stevig blijft en reflux wegblijft.

Voeding die voor reflux zorgt en je best beperkt bij een reflux behandeling:

 • zure voeding zoals barbecue sausjes en frisdranken
 • voeding met veel cafeïne zoals koffie, cola, chocolade,…
 • vette voeding zoals hamburgers, chocolade en koekjes
 • alcohol zeker met fruit in zoals cocktails! (bier en wijn kunnen met mate genuttigd worden)

 

Huismiddeltjes voor DIRECTE verlichting van reflux

Bij een goede reflux behandeling zit ook een truk om directe verlichting van je klachten te ontvangen. De sluitspier versterken behandelt de grootste oorzaak maar zorgt niet voor directe verlichting.

Zure voeding mijden behandelt ook de oorzaak maar zorgt ook niet voor directe verlichting van je klachten.

Volgend huismiddeltje kun je direct gebruiken bij je reflux behandeling om snel resultaat te ontvangen.

rauwe honing als brandend maagzuur behandeling

Neem een schel volkoren brood (geen wit en geen te bruin brood) en smeer hier een theelepel honing op. Opeten maar!

Wat zal dit doen? De honing verlicht het brandend gevoel in de keel omdat het een dovend laagje op de slokdarm legt.

Het brood werkt als een spons en zal het maagzuur in de keel en in de maag absorberen waardoor het branderig gevoel in de keel snel verminderd. Dit is de eerste stap welke wil zetten bij een goede reflux behandeling.

Hulp nodig bij jouw brandend maagzuur behandeling?

Wens je nog meer technieken te ontvangen zoals huismiddeltjes zodat jij snelle verlichting van je brandend maagzuur krijgt? Klik dan op onderstaande rode knop en ontdek nog een betere reflux behandeling!