reflux oesophagitisReflux oesophagitis komt voor bij personen die al een hele tijd chronisch last hebben van brandend maagzuur. Desondanks dokters deze conditie niet erg beschouwen moet u oppassen met reflux oesophagitis.

Chronisch vertoning van deze ontsteking kan ervoor zorgen dat je baret-oesofagus of nog erger, slokdarmkanker ontwikkeld!

Wat is reflux oesophagitis en hoe ontstaat het?

Reflux oesophagitis is een ontsteking van de slokdarm, meestal het onderste gedeelte, net boven de sphincter (sluitspier in de slokdarm).

Deze ontsteking ontstaat wanneer de slokdarm chronisch aangetast wordt door maagzuur. In sommige instanties ontstaat de reflux oesophagitis niet door maagzuur maar door heel hoge doseringen van zure frisdranken en zure sausjes.

De medische term reflux oesophagitis kent vele termen zoals gastro reflux, gastro-oesofageale reflux en reflux oesofagitis.

Symptomen van gastro reflux

De symptomen zijn een zwelling van het slokdarmweefsel, ruwe keel en een prikkende pijn die bijna constant is. Bovenop dit komen de klachten van brandend maagzuur zoals een branderige keel en een schorre stem ook vaak voor.

Lange termijn klachten door refluxoesofagitis

reflux oesophagitis is niet zo onschuldig als sommige artsen durven te zeggen. Wanneer het vaker voorkomt zal het slokdarmweefsel zodanig beschadigd geraken dat omliggende organen onherstelbaar beschadigd geraken.

Zo kan het zijn dat de stembanden beschadigd geraken waardoor stemklachten ontstaan. Nog erger is wanneer het slokdarmweefsel zodanig beschadigd is door reflux oesophagitis dat de celstructuur hevig beschadigd geraakt.

Keelpijn door een slokdarmontsteking

Keelpijn door een slokdarmontsteking

Hierdoor kan de conditie baret-oesphagus ontstaan wat kan lijden tot slokdarmkanker. Het laatste is één van de meest agressieve en moeilijk te behandelen kankers die er bestaan, wat natuurlijk fataal kan zijn. Zorg dus dat je reflux oesophagitis aanpakt!

Behandeling gastro-oesofageale reflux

Wanneer je last hebt van reflux oesophagitis is het belangrijk om de infectie te bestrijden. Bijna altijd wordt er een lichte antibioticakuur voorgeschreven van 7 tot 10 dagen.

Deze antibioticakuur zou voldoende moeten zijn om de infectie te stillen. Echter moet je ook je voeding tijdelijk aanpassen zodat het slokdarmweefsel zich kan herstellen. Zo voorkom je een wederkerende reflux oesophagitis.

Het is belangrijk om alle zure voeding en voeding die het slokdarmweefsel irriteert tijdelijk te mijden. Denk maar aan frisdranken, alcoholische drankjes, dranken met veel cafeïne zoals redbull en koffie, pikante kruiden zoals peper, pikante sausjes zoals mosterd,…

Hoe reflux oesofagitis voorkomen?

Ik moet je niet vertellen dat het beter is om reflux oesophagitis te voorkomen dan te genezen. Je kunt zeker reflux oesophagitis voorkomen door in eerste instantie brandend maagzuur aan te pakken!

Wanneer je geen last hebt van reflux of brandend maagzuur zal je slokdarmweefsel niet beschadigd geraken en reflux oesophagitis ook niet ontstaan!

Indien je wilt ontdekken hoe je brandend maagzuur effectief en veilig aanpakt zodat je reflux oesophagitis voorkomt, raad ik je aan om mijn ongewone tips en persoonlijk advies te gebruiken. Klik op onderstaande rode knop om deze direct te ontvangen en reflux oesophagitis te voorkomen!