Reflux symptomen – Heb Jij Er Last Van?

reflux symptomenReflux symptomen ontdekken? Denk jij last te hebben van brandend maagzuur? Bekijk alle reflux klachten en behandel ze voor deze escaleren tot ergere condities zoals slokdarmontstekingen!

De meest voorkomende reflux symptomen

Er zijn verschillende reflux symptomen. Sommige personen hebben last van meerdere klachten, anderen hebben slechts één of twee van de reflux symptomen:

 • branderig gevoel in de keel
 • schorre stem
 • ruwe keel
 • zure boeren
 • oprispingen
 • zuur gevoel en smaak in keel en mond
 • pijn achter het borstbeen

 

Het verschil tussen gewone en verborgen reflux symptomen

verborgen reflux heb je wanneer het maagzuur op de larynx en stembanden spat maar nier in de slokdarm. In zo een geval spreken we van verborgen reflux. Hierbij komen minder erge reflux achtige symptomen kijken zoals:

 • schorre stem
 • ruwe keel
 • hese stem
 • gevoel dat er constant een prop in de keel zit

 

Ook kan het zijn dat de klachten ontstaan door een te hoge consumptie van zure voeding en dranken. Vooral frisdranken zoals cola, icea tea, redbull zijn zeer zuur en kunnen de slokdarm irriteren. Hierdoor ontvangt jouw slokdarm irritatie en ontvang je gelijkaardige klachten zoals personen met brandend maagzuur.

reflux symptomen bij een baby

Bij een baby zijn de reflux symptomen juist hetzelfde als bij een volwassen persoon enkel zijn deze moeilijker waar te nemen.

Een reflux baby weent en krijst van de pijn. Indien jouw baby snacht’s wakker ligt en constant weent kan dit een teken zijn dat de baby last heeft van reflux. In zulke gevallen kun je het beste langs gaan bij jouw huisarts. Deze zal mogelijks medicatie voorschrijven (tijdelijk) om de klachten te onderdrukken.

Wat ook kan helpen is een reflux kussen in het wiegje van de baby leggen zodat de baby niet volledig plat ligt en hierdoor minder snel maagzuur in de keel kan spatten. Ik schrijf hier uitgebreid meer over in mijn artikel over reflux bij baby’s.

Hoe de symptomen van reflux behandelen?

Alles begint bij de aanpassing van jouw voedingspatroon. Kijk even naar mijn artikel over reflux en brandend maagzuur. Hier schrijf ik duidelijke stappen neer wat je vandaag kan doen om jouw reflux symptomen te behandelen.

Ook raad ik je aan om mijn gratis rapport met ongewone maar uiterst krachtige tips te lezen. Klik nu op onderstaande rode knop om mijn ongewone tips en persoonlijk advies tegen reflux symptomen te ontvangen.

Geert Leeuwen

HalloIk ben Geert Leeuwen. Ikzelf heb vele jaren last gehad van brandend maagzuur en reflux klachten. Artsen konden mij niet helpen dus ben ik zelf gaan testen en bestuderen hoe ik deze kwaal kon stoppen.Nu help ik sinds 2012 mensen die net zoals ik vroeger last hebben van brandend maagzuur, en dit met succes!

Geef een reactie