Rennie Nodig? Wat ze je niet vertellen over Rennies!

rennieRennie is immens populair bij mensen met last van reflux, brandend maagzuur of zuurbrand. Sommigen hebben echt OVERAL een doosje rennies liggen. In de keukenkast, in het nachtkastje, op de badkamer, in de wagen en zelfs op kantoor.

In dit artikel leg ik uit wat een rennie is en wat het doet. Alsook vertel ik je de mogelijke nadelen op lange termijn. Maar eerst even dit…

Disclaimer: ik ben geen arts. In dit artikel schrijf ik over Rennie wat medicatie is. Indien u van plan bent om medicatie in te nemen raad ik steeds aan om eerst uw arts te consulteren voor gepast advies voor uw persoonlijke noden.

Wat is een rennie?

Een rennie is een maagzuur neutraliseerder welke onder de categorie van maagzuurremmers behoort. Het maakt maagzuur minder zuur. Hierdoor heb je tijdelijk geen last meer van brandend maagzuur in de keel.

Rennie bevat 2 mineralen namelijk calcium carbonaat en magnesium carbonaat. Deze mineralen zorgen ervoor dat maagzuur bindt en geneutraliseerd wordt.

De werking van rennie

Rennies werken na inname al na zo weinig als 5 minuten. Het absorbeert en bindt de maagzuur ionen waardoor maagzuur veel minder zuur wordt en gelijkgesteld wordt met water.

In de reclame van rennies vermelden ze dat “overtollig” maagzuur omgezet wordt in water. Dit is al een misleiding. Overtollig maagzuur wordt niet omgezet, ALLE maagzuur wordt omgezet naar water.

Zelfs al heb je geen overtollig maagzuur maar te weinig maagzuur, dan ook zal een rennie al het maagzuur ontzuren. Dit heeft vele nadelen waar ik zo dadelijk dieper op in ga.

Je maag heeft geen metertje dat de hoeveelheid maagzuur meet zodat medicatie zoals rennie miraculeus weet het overtollige maagzuur te ontzuren… Verre van zelf.

Ook wordt gezegd in de reclame dat een rennie maagzuur omzet in mineralen zoals calcium en magnesium. Dit is gedeeltelijk waar maar de andere kant van het verhaal weet je waarschijnlijk niet.

De mineralen in een rennie (calcium en magnesium) zijn van bar slechte kwaliteit waardoor deze mineralen nauwelijks opgenomen worden in het lichaam. Ze worden eerder uitgescheden via urine en stoelgang… Je hebt er dus niets aan.

Rennies werken dus snel maar hun werking is ook snel uitgewerkt. Na 2 tot 4 uur wordt nieuw maagzuur geproduceerd waardoor de maaginhoud opnieuw zuurder wordt.

Hebben rennies nadelen?

Jazeker. Rennie is een medicatie dat je zonder doktersvoorschrift kan aankopen MAAR het bevat nadelen!

Hier volgen de meest voorkomende nadelen bij inname van een rennie:

  • misselijkheid
  • darmklachten zoals winderigheid en krampen
  • MEER brandend maagzuur (op de lange termijn)
  • klachten zoals chronische vermoeidheid, slaapproblemen, impotentie, depressies, haaruitval
  • nierstenen en nierfalen (in uitzonderlijke gevallen)

 

één van de meest voorkomende klachten van rennie is misselijkheid. De verklaring hoe deze ontstaat is simpel. Wanneer je rennies gebruikt, zal je maagzuur geneutraliseerd worden.

Hierdoor kan maagzuur zijn werk niet meer doen en voeding dus niet verteren. Als resultaat zal voeding rotten en voor klachten zorgen zoals misselijkheid, opgeblazen gevoel, krampen en winderigheid.

Nog erger is dat ernstige klachten zoals chronische vermoeidheid, migraines, slaapproblemen, depressies, futloosheid, haaruitval en zelfs impotentie kan ontstaan na chronisch gebruik van maagzuurremmers. Met chronisch gebruik bedoel ik na jaren van dagelijkse inname.

Hoe? Doordat rennie je maagzuur neutraliseert, zal voeding niet opgenomen worden. Hierdoor kunnen voedseltekorten en zelfs bloedarmoede ontstaan. Wanneer ons lichaam niet voldoende voedingsstoffen kan opnemen kan haar uitvallen, werken bepaalde organen niet meer goed en kun je mogelijks impotent worden, krijg je last met slapen,…

Let wel op dat deze klachten ontstaan na chronisch gebruik van rennie. Van 1 rennie zul je deze problemen niet krijgen. Pas wanneer je afhankelijk wordt van maagzuurremmers, bouwt de schade op.

Ook nierklachten kunnen ontstaan bij gebruik van rennie. Personen met reeds nierproblemen worden afgeraden een rennie te gebruiken! Consulteer steeds een arts voor u medicatie gaat innemen.

 

Meer maagzuur door een rennie?

Personen die chronisch rennie gebruiken kunnen zelfs MEER brandend maagzuur in de keel krijgen. Hoe kan dit?

Alweer een logsiche verklaring voor. Een rennie neutraliseert maagzuur waardoor er gewoonweg geen maagzuur meer is om in de keel te spatten.

Hierdoor wordt voeding niet goed meer verteerd en opgenomen. Organen maar ook spieren zullen hierdoor minder goed functioneren en zwakker worden.

Rennie verlicht snel reflux klachten maar kan op lange termijn meer reflux veroorzaken!

De sluitspier in de slokdarm (sphincter spier) zal hevig verzwakken bij hoge innames van rennie. Hierdoor kan maagzuur nog makkelijker in je keel terecht komen en voor brandend maagzuur zorgen!

Je hoeft zelfs niet te veel maagzuur te hebben om reflux te ontvangen wanneer je sluitspier niet goed meer werkt. Een verzwakte sluitspier is de grootste oorzaak van reflux. Rennie zorgt voor een verzwakte sluitspier door een slechte opname van voedingsstoffen! Je bent dus gewaarschuwd. Pas op met rennie en andere maagzuurremmers. Gebruik het met verstand en enkel bij noodgevallen.

Rennie deflatine?

Rennie is verkrijgbaar in enkele smaken zoals citroensmaak en pepermuntsmaak. Ook is er een variant met deflatine. Deze rennie zou nog beter moeten werken, waar ik geen studies van heb gelezen.

 

Hoe brandend maagzuur behandelen zonder pillen?

Rennie werkt snel en verlicht brandend maagzuur. Het werkt slechts enkele uren en pakt niet de oorzaken aan.

Rennies hebben wel degelijk nadelen, daarom doe je er goed aan om rennies te beperken en zeker niet chronisch in te nemen. Wanneer je dagelijks reflux ontvangt, is dit een teken van jouw lichaam dat je aanpassingen moet maken. Dit onderdrukken door maagzuurremmers op dagelijkse basis in te nemen is geen strategie of oplossing.

Beter is om de echte oorzaak van jouw brandend maagzuur op te zoeken. Een rennie behandelt niet de oorzaken van je brandende keel!

Het kan zelfs zijn dat je te weinig maagzuur hebt en dat dit voor brandend maagzuur zorgt! Als je rennies gebruikt, zal je rennies moeten blijven innemen om verlichting van je reflux te ontvangen.

Is het niet beter om de oorzaken van je reflux te behandelen? Zo hoef je geen korte termijn oplossingen zoals rennie te gebruiken… en hoef je ook geen blijvende kosten aan een rennie te maken.

Indien je een lange termijn oplossing wenst voor je relfux, kan ik je mijn ongewone maar effectieve en uiterst krachtige tips aanraden. Je zal ontdekken hoe je uw oorzaken reflux kunt aanpakken waardoor je geen rennie nodig zal hebben!

Ook krijg je enkele tips met natuurlijke ingrediënten die nog beter werken dan rennie en snel voor verlichting van je reflux zorgen.

Klik op onderstaande rode knop om mijn ongewone tips en persoonlijk advies te ontvangen.

Geert Leeuwen

HalloIk ben Geert Leeuwen. Ikzelf heb vele jaren last gehad van brandend maagzuur en reflux klachten. Artsen konden mij niet helpen dus ben ik zelf gaan testen en bestuderen hoe ik deze kwaal kon stoppen.Nu help ik sinds 2012 mensen die net zoals ik vroeger last hebben van brandend maagzuur, en dit met succes!

Geef een reactie