Top 3 Natuurlijke middelen tegen maagzuur voor een directe verlichting van brandend maagzuur

natuurlijke middelen tegen maagzuur

Wanneer je plots brandend maagzuur hebt en het jouw leven dusdanig stoort dat je er niet meer van kan slapen is het handig om een natuurlijk middel tegen maagzuur te hebben die voor een directe verlichting van het brandend maagzuur zorgt.

In dit artikel ga je de 3 beste natuurlijke middelen tegen maagzuur ontdekken die snel verlichting van brandend maagzuur en reflux geven.

Wat doen deze beste middelen tegen brandend maagzuur en hoe werken ze?

Belangrijk om te weten is dat deze natuurlijke middelen tegen maagzuur niet de oorzaak van uw reflux en brandend maagzuur aanpakken (lees: verzwakte sluitspier in de keel). Echter zullen ze wel het maagzuur welke in de keel is gespat minder zuur maken en dus de pijnlijke klachten verlichten.

Hier komen ze dan de 3 beste huismiddellen tegen reflux en brandend maagzuur:

Aardappelvocht

Dit vocht zal een dun laagje in de slokdarm leggen waardoor het in de slokdarm gespatte maagzuur verdund en minder zuur zal worden.

Aardappelvocht verlicht het brandend gevoel in de keel en kan aardig helpen bij een opstoot van reflux! Met aardappelvocht bedoel ik voor alle duidelijkheid het vocht dat je afgiet bij het koken van aardappelen.

Dus je hoeft geen aardappelen in een blender te mixen… Giet het vocht af in een grote beker en plaats deze in de koelkast. Je kan het 2 dagen bewaren in de koelkast. Niet zo handige methode tegen brandend maagzuur maar zeker het vermelden waard.

Kauwgom

Een 2de huismiddel tegen brandend maagzuur is kauwgom. Verkies steeds een suikerarme kauwgom en liefst geen kauwgom met pepermuntsmaak (dit veroorzaakt bij velen reflux).

Nu denk je hoe kan het dat kauwgom helpt tegen reflux? Wel, het is niet de kauwgom zelf maar vooral het middellen tegen maagzuur als kauwgomspeeksel welke extra aangemaakt wordt bij het kauwen dat verlichting van brandend maagzuur zal teweeg brengen.

Wanneer we kauwen komt er meer speeksel in de mond en deze slikken we natuurlijk door (hopelijk toch, zoniet ben je ongemanierd. Foei :p).

Dit speeksel zal alweer de zuurtegraad in de slokdarm verminderen waardoor reflux klachten afnemen. Hierbovenop heeft speeksel een helende werking op beschadigd weefsel.

Vroeger wanneer je als kind van je fiets was gevallen heeft één van je ouders zeker en vast eens speeksel op je schaafwonde gesmeerd. Terecht! Want het bevat enzymen welke de herstelling van beschadigd weefsel bevorderen.

Net hetzelfde is van toepassing bij de slokdarm. Maagzuur zal het weefsel in de slokdarm irriteren. Speeksel kan helpen bij een snellere herstelling hiervan.

Bicarbonaat

Het laatste middel tegen brandend maagzuur voor vandaag is bicarbonaat of beter bekend als bakpoeder.

Hoe werkt dit middeltje? Simpel, bicarbonaat is alkalisch. Dit wil zeggen dat het het tegenovergestelde is als zuur en dus ook maagzuur. Hierdoor compenseert het de te hoge zuurtegraad in de slokdarm wanneer er sprake is van reflux.

En alweer zal dit pijnlijke branderige klachten afnemen.

Hoe ga je te werk? Je neemt 1 theelepel bicarbonaat en je mengt dit met een half glas water. Drink dit op en klaar. Het smaakt redelijk vies maar beter dat dan een zure slokdarm die je s ’nachts wakker houdt…

Je mag dit middel gerust 3 maal per dag nemen. Let wel op dat je er niet te veel van inneemt kort na elkaar aangezien ik er dan misselijk van wordt.

Wat met melk als natuurlijk middel tegen maagzuur en reflux?

Mocht je het nog niet weten: het is een mythe dat melk goed is tegen reflux en brandend maagzuur. Ik heb een uitgebreid artikel geschreven waarin ik aantoon waarom je beter geen melk inneemt bij reflux klachten.

Kort samengevat zal melk tijdelijk helpen tegen brandend maagzuur omdat het ook (licht) alkalisch is. Echter zal het op de lange termijn uw sluitspier verzwakken omdat melk voor de meeste mensen moeilijk verteerbaar is. Opletten dus met melk bij maagzuur.

Ziezo dit waren de 3 beste huismiddeltjes tegen maagzuur en reflux. Ze helpen snel tegen branderige klachten maar vergeet niet dat ze niet de oorzaken aanpakken

Vond je dit artikel nuttig en kan je er kennissen met helpen? Stuur het door via sociale media en laat gerust een comment of opmerking achter. Indien je de oorzaken van jouw brandend maagzuur wenst aan te pakken raad ik u aan om mijn gratis reflux rapport te lezen.

Geert Leeuwen

HalloIk ben Geert Leeuwen. Ikzelf heb vele jaren last gehad van brandend maagzuur en reflux klachten. Artsen konden mij niet helpen dus ben ik zelf gaan testen en bestuderen hoe ik deze kwaal kon stoppen.Nu help ik sinds 2012 mensen die net zoals ik vroeger last hebben van brandend maagzuur, en dit met succes!

Geef een reactie